Välkommen till Risen24!


Korset och den tomma graven är centrum för den kristna tron. Om Jesus inte dog, skulle det inte finnas någon förlåtelse och om Jesus inte uppstod, skulle vi vara helt utan hopp. ”Men nu har Kristus verkligen uppstått från de döda” - 1 Kor 15:20a

Vad innebär det för oss i vardagen? När våra egna liv och världen runt omkring är fyllda av olika berättelser, tankar och perspektiv som står i direkt konflikt till budskapet om korset.


”Men det kommer en tid, och den är redan här, när sanna tillbedjare ska tillbe Fadern i ande och sanning. Sådana tillbedjare vill Fadern ha. Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning.”
Joh. 4:23

Vad innebär det då att vara sann och att tillbe Gud i en värld som är så långt ifrån honom. Det vill vi utforska tillsammans med dig, både i predikan, lovsång, seminarier, roliga aktiviteter och gemenskap med varandra.
Välkommen!


Talare


Image

Samantha och David är gifta och bor i Umeå tillsammans med sönerna Samuel och Elias. Samantha (Sam) jobbar till vardags som skolpastor på Umeå folkhögskola och studerar också masterprogrammet på ALT. David jobbar som lärare, bibelforskare och studierektor på ALT i Umeå. Sam kommer från början från England, och David från Örebro.

Såhär säger dem:


”Vi ser mycket fram emot att få medverka på konferensen Risen! Påsken är en fantastisk högtid och vi hoppas att vi ska få många tillfällen att möta Gud tillsammans, på olika sätt, där vi är: från långfredagens smärta, via påskaftons hoppfulla väntan och så ända fram till påskdagens uppståndelseglädje. Vi kommer att dela med oss av det Gud lagt ner i våra liv – Samanthas erfarenhet att som lovsångsledare förlora sin röst, och Davids djupdykningar i Gamla testamentet och Psaltaren – och har stor förväntan på vad Gud vill göra genom sin Ande. Hoppas vi ses där!”

Vi ser fram emot att träffa dig och dem under påsken.


Program

Skärtorsdag 28 mars 
19. 00 Stillsam Getsemanestund i Brukskyrkan

Långfredag 29 mars
13.00 Ungdomsaktivitet, anmälan krävs
16.00 Långfredagsgudstjänst
18.30 Kvällsgudstjänst
Café
21.00 Ungdomsaktivitet i Balderhallen
22.00 Efterhäng ungdom

Påskafton 30 mars
8.30 Frukost för övernattare
10.00 Morgon med Jesus
11.00 Ungdomsaktivitet på stan
14.00 Seminarium / Barnaktivitet
16.00 Påskmiddag, anmälan krävs
18.30 Kvällsgudstjänst på engelska
20.00 Musikcafé & panelsamtal
Ungdomshäng i källaren
22.00 Lovsång inför korset

Påskdagen 31 mars
8.30 Frukost för övernattare
11.00 Påskgudstjänst / Barnsamling
Café

 

 Anmälan är tyvärr stängd.


Vad kul att du som barn firar påsk med oss! 


Varmt välkomna alla barn till vår påskkonferens Risen. Vi har några egna samlingar för er medan ni kan lämna era vuxna på vuxensamlingar. Är du under 4 år behöver du dock ha med dig din vuxen på barnsamlingen

Långfredag 29/3
16.00 Barnsamling efter gemensam start i långfredagsgudstjänsten

Påskafton 30/3
14.00 Barnaktivitet och seminarier
16.00 Påskmiddag för alla åldrar. Anmälan och förköp av biljetter krävs senast 24 mars.

Påskdagen 31/3
11.00 Barnsamling efter gemensam start i gudstjänsten

Under hela konferensen kommer det finnas en barnhörna med pyssel och målargrejer m.m.Kom och fira påsk med oss på Risen24!


För andra året ordnar Pingstkyrkan Skellefteå och Brukskyrkan i Ursviken med påskkonferens. Detta år vill vi satsa extra på dig som är tonåring. Så prata ihop dig med din ungdomsgrupp och anmäl dig till Påskens händelse 2024!

Konferensen ”Risen” startade utifrån ett behov att sätta påskhelgen på en viktig plats i vårt kristna liv. Det är så lätt att låta påsken bara vara en skön ledig helg och lov från skolan. Men den är så mycket mer! Därför vill vi med ”Risen” sätta Jesus, korset och den tomma graven i centrum av våra liv.

Vi kör i gång med Boda Borg 13.00 på fredag den 29e och fortsätter med grymma samlingar och aktiviteter hela helgen! Det finns möjlighet att övernatta från fredag till söndag (frukost ingår) och att äta gemensam påskmiddag på lördagen.


Anmälan är tyvärr stängd.