Barn och familj

Välkommen till barn- och familjeverksamheten i vår församling. Ni barn och föräldrar är viktiga och vi vill göra vårt bästa för att ni ska trivas hos oss. Vi vill dela med oss av det bästa vi har, vår tro på Gud och hans ord, Bibeln. Vi vill skapa en plats där barn känner sig trygga och välkomnade precis som de är.

Vi arbetar utifrån församlingens vision: Närmare Gud, närmare varandra och närmare våra medmänniskor.

 

Söndagsskolan Toppen

Toppen som är namnet på vår söndagsskola har vi i stort sett varje söndag under gudstjänsttiden. Hit är alla barn som är 4-12 år välkomna. Är du under 4 år har vi en barnhörna i rummet intill kyrksalen där du kan vara tillsammans med en vuxen. Du är även välkommen till söndagsskolan men då vill vi att du har med dig en vuxen.

På söndagsskolan undervisar vi utifrån bibeln, ber tillsammans i mindre grupper och avslutar med fri lek, pyssel m.m.

7up

En barncellgrupp för dig som är 7 år och uppåt. Vi träffas varannan torsdag, ojämna veckor, kl. 18.00-19.00 i kyrkan och lär oss mer om vem Gud är. Vårt mål är också att lära känna varandra bättre och det gör vi bl.a. genom att leka tillsammans.

10up

En barncellgrupp för dig som är 10 år och uppåt och vill lära känna Gud och andra i din egen ålder bättre. Vi träffas varannan onsdag, jämna veckor, kl. 18.00-19.30 i kyrkan. Här läser vi Bibeln, samtalar om tro, ber, tävlar/leker, fikar och har roligt tillsammans.

Hobbyn

Varje måndag kl. 18.00 är det Hobbyn i vårt kapell i Bureå. Här blir det undervisning från Bibeln och pyssel av olika slag.

Barnvälsignelse

I vår församling vill vi gärna lyfta fram varje nyfött barn och välsigna dem mitt i vår gemenskap. Vi ser det som en förmån och något viktigt att få vara med och tacka Gud för barnet, välsigna barnet och be om beskydd och ledning genom livet. Därför vill vi erbjuda er en välsignelsestund för ert barn i en av våra gudstjänster.

Anmäl er till barnvälsignelse i god tid! Vi har två söndagar per termin som vi har planerat in barnvälsignelse på. Hör av er till barn- och familjepastorn för att få reda på vilka datum det är. Passar inget av dessa datum för er kan vi försöka hitta en annan söndag i mån av tid.

Barn- och familjeråd

Vi är ett råd som vill finnas till för er barn och föräldrar. En gång i månaden träffas vi för att planera och utveckla vår barn- och familjeverksamhet. Har du frågor, tips och idéer är du hjärtligt välkommen att komma med dem till oss.

Vill du få information, om aktiviteter och händelser som rör barn och familj, skickad till din e-post så skicka ett mail till Birgitta Örjestad. Adressen ser du nedan.

Birgitta Örjestad, Barn- och familjepastor

Tel.nr: 0910-699050

E-post: birgitta.orjestad@hotmail.com