Läs om hur vi anpassar oss efter Corona

Annie WikehultNyheter

Just nu lever vi en märklig tid, där hälsa i hand och fika tillsammans varken är klokt eller rekommenderat. För många är det till och med klokast att hålla stor distans till andra människor och förbli i hemmet, för att undvika smittan. Mitt i detta står kyrkan, som en förut så central samlingsplats och ekar tom. Så måste det nödvändigtvis vara ett tag framöver, hur länge är svårt att förutse.

I och med regeringens nya anvisningar håller vi inte öppet för söndagsgudstjänst längre, vi kan inte rättfärdiga att inbjuda till större samlingar som kan innebära smittspridning. Men vänner – det finns hopp! Vi får vara tacksamma att vi lever i en tid då det faktiskt att möjligt att vara församling även på nätet. Och det är precis vad vi får testa på nu! Vi vill uppmuntra dig att vara med i bön för våra möten.

Från och med 29 mars är planen är att sända våra gudstjänster över Youtube, i realtid. Länk till sidan finner du nedan. Där kan du följa våra gudstjänster hemma från soffan. Vi vill kunna fira tillsammans, om än vi är på olika platser.

https://www.youtube.com/channel/UCyj9imXDMhvzRhmLgGbrRRw

Vi vill uppmana dig att tvätta händerna grundligt och ofta, att hosta och nysa i armvecket och att stanna hemma om du känner av en eller flera symptom. Ta hand om dig och andra!