Historia

I 28 år har församlingen sänt Närradio. Det började 1983 med att några Kyrkor och något politiskt parti  bildade Skellefteå Närradioförening. Tack vare entusiaster levde Närradion i Skellefteå vidare, och 1996 ändrades namnet till Radio Skellefteå. Fram till 2004 expanderade Radio Skellefteå. 2004 blev ändå det år när Radio Skellefteå gick i konkurs. Men efter 5 månader skedde en omstart i nya lokaler och med uppdaterad teknik.

Nu äger de sändande föreningarna Goldtown Radio.  Radio Skellefteå sänder åter och lyssnarskaran ökar. Radio Pingst är den förening som sänder mest och tillsammans med Radio Skellefteå, som sänder på dagtid, är Närradion i Skellefteå nu väl etablerad i Skellefteå.

Nu

Radio Pingst sänder 1-timmes program klockan 08.00 och 21.00 dagligen. Dessutom någon extra timme på lördag. Vi har en egen studio, där vi producerar ca. 70% av de program, som vi sänder. Resten kommer via det goda samarbete som vi har med andra stationer i Sverige. Vi är också med i KRN, det kristna radionätverket. Tillsammans med andra kyrkor, sänds Andakter och 11-Gudstjänst  varje vecka.

Den teknik, som används idag är baserad på datorer med mjukvara anpassad för att möjliggöra sändning punktligt och av god kvalitet. Vi har lyssnare i Kommunen och i angränsande områden, det vittnar lyssnare om.  Ett bra sätt att lyssna om radio-sändningen är svag, är de Web-sändningar som alltid kompletterar vanliga radiosändningar På hemsidan http://www.radioskelleftea.se  finns instruktioner om detta.

Där finns också Frekwensuppgifter för sändare i Jörn, Bygdeträsk, Skelleftehamn. Så välkommen att lyssna till Radio Pingst, frekwensen är 89.,7 MHz.

TV-tablå

http://tvskelleftea.se/tabla.html

Radio-tablå

Måndagar: Min musik/Hjärtesångerna/Psalmtimmen

Tisdaga : Georgs bibelmagasin/Friska Källsprång

Onsdag: Aktuell Förkunnelse

Torsdag: Veckans Rubriker

Fredag: Sköna människor/Gott och blandat/Israelnytt

Lördag: Sirka-Lisa/Följetången/Friska Källsprång

Söndag: Rätt Liv

Vill du lyssna till våra radiosändning online?

http://www.goldtown.se/webplayer/